Plain Style – хоризонтални компресори

plain-style-horizontal-reciprocating-compressors

Plain Style – хоризонтални компресори
Хоризонталните компресори на Corken са перфектно решение за терминали за трансфер на пропан-бутан изискващи пренос на големи обеми (напр. шлепове, композиции от по няколко жп вагона и др.). Въпреки големите обеми , които трансферират тези компресори работят тихо и без силни вибрации.

Plain style – компресорите се използват в нетокична среда – за LPG, агро амоняк и натурални газове.

При тези компресори се използват лубриканти за смазване.

Описание

Характеристики

Изтласкване на буталото до 704 м3/ч
Работно налягане до 113.8 bar
Максимална мощност на спирачката до 55.9 kW
Максимална температура на изхода 177°C

Възможни опции

Променлив клирънс на главата: чрез тази опция може да се променят наляганията и дебитите на всички размери цилиндри, докато компресорът работи.
Външен картер за маслено охлаждане: компресорите на Corken могат да бъдат оборудвани със система за допълнително смазване, с външен маслен филтър. Системата за външно смазване е условие за осигуряване на оптимален живот.
Материали: предлагат се различни материали за почти всички компоненти на компресора за работа с различни газове. Покритието MC1002, което е антикорозионно, е приложимо за всички части, които имат контакт с газа.
Пакети: компресорът може да бъде оборудван с контролни панели, успокоители на вибрации , връзка с нивомерни системи на резервоари и други специални функции.

Приложение

Химикали и петролни продукти
Алтернативни горива
Масла
Втечнени газове